Odkud pochází kešu oříšek?Všichni známe asi jak vypadá kešu oříšek, ale že se jedná správně o nažky tropického stromu, který se nazývá ledvinovník západní, to ví už asi málokdo. Tyto stromy jsou vysoké a dorůstají výšky až deseti a dvanácti metrů. Tudíž dospělý strom dokáže vyprodukovat za jeden rok na čtyřicet až padesát kilogramů ořechů. Původní bydliště mají „kešáci“ v Jižní Americe, odkud se časem jeho pěstování rozšířilo až do Afriky a do jižní Asie. Nejvíce pěstitelů se v Asii nachází ve státech Vietnamu a v Indii.Způsob získávání plodůSamotný oříšek je pověšený ve tvrdém pouzdru na dužině, které se říká kešu jablíčko a vydolovat ho z tohoto pouzdra je velmi náročné. Proto se kešu ořechy praží, aby se plod nakrásně vyloupl anebo je i druhý způsob, a to loupané za studena, kdy je díky tomuto způsobu zpracování v plodech zanechána jejich výživová hodnota.Vlastnosti kešu oříšků Jedná se o skutečnou delikatesu, která má výjimečnou delikátní a sametovou chuť. A díky této sametové konzistenci a snadnému mixování je oblíbenou pochoutkou například i v r a w k u c h y n i, kdy se mixováním z této delikatesy stává kešu pasta, kterou lze dále upotřebit v různých receptech. Kešu natural 1 kg Vesela-veverka lze nakoupit za výhodnou cenu na webovém portále, který se věnuje prodeji převážně ořechů a oříšků a nakupuje je pouze u ověřených společností. Kešu jsou výtečné i pro bezlepkovou dietu, protože neobsahují lepek, jsou bez přidaného cukru a bez nežádoucích „éček“. Jsou báječnou pochoutkou jak pro vegany, tak pro „masojedlíky“, protože i ti si rádi občas zachroupají a posílí tím svůj nervový systém. Jsou určeny pro labužníky a získávají si stále srdce dalších milovníků ořechů a dobrého jídla i mlsání.Protože mlsat kešu a obzvláště n a t u r a l, se vyplácí! Jak pro zuby, tak pro žaludek a hlavně pro p o h o d u.